Undefined symbol mpi_fortran_errcodes_ignore__

Questions regarding compilation of VASP on various platforms.

Moderators: Moderator, Global Moderator

Undefined symbol mpi_fortran_errcodes_ignore__

Postby MBaeker » Wed Nov 04, 2015 11:00 am

I am using Ubuntu 14.04 with openmpi 1.6.5.8, following this guide
https://www.nsc.liu.se/~pla/blog/2013/1 ... on-ubuntu/

It worked before, but after re-installing my machine and re-compiling vasp (without errors), I get the following error when I try to run vasp:
vasp: symbol lookup error: /usr/lib/libmpi_f77.so.1: undefined symbol: mpi_fortran_errcodes_ignore__

Strangely, the symbol seems to be actually there:

> readelf -W -s /usr/lib/libmpi_f77.so.1 | grep "errcodes_ignore"
16: 0000000000000000 0 OBJECT GLOBAL DEFAULT UND mpi_fortran_errcodes_ignore__
142: 0000000000000000 0 OBJECT GLOBAL DEFAULT UND mpi_fortran_errcodes_ignore
244: 0000000000000000 0 OBJECT GLOBAL DEFAULT UND mpi_fortran_errcodes_ignore_

I suspect that this may be due to the symbol being only in the static part of the library, for when I run
readelf -W -s -D /usr/lib/libmpi_f77.so.1 | grep "errcodes_ignore"
I don't get any result, but I'm a bit clueless on how whether this really is the problem and how to solve this.

Any help would be appreciated,
thanks,
Martin.
MBaeker
Newbie
Newbie
 
Posts: 4
Joined: Tue Jan 07, 2014 11:22 am

Re: Undefined symbol mpi_fortran_errcodes_ignore__

Postby MBaeker » Fri Nov 13, 2015 4:21 pm

I actually solved this with the help of this question:
http://stackoverflow.com/questions/2612 ... ed-library

My LD_LIBRARY_PATH contained a path to a different version of MPI (used for another software I am using). Changing the path before running the program resolved the issue.
MBaeker
Newbie
Newbie
 
Posts: 4
Joined: Tue Jan 07, 2014 11:22 am


Return to Installation problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest